Δείγματα εξοπλισμού για δραστηριότητες στη φύση

Για να σας διευκολύνουμε στις εξορμήσεις σας και τις υπαίθριες δραστηριότητές σας, σας δίνουμε μερικά δείγματα εξοπλισμού από τη συλλογή μας που μπορεί να σας φανούν χρήσιμα.

Η σελίδα αυτή θα εμπλουτίζεται τακτικά, οπότε σας συνιστούμε να την επισκέπτεστε συχνά...

ΑΤΟΜΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Τσαντάκι πολλαπλών χρήσεων χακί, αδιάβροχο.
Διαθέτει 7 ξεχωριστές θήκες για ο,τιδήποτε όπως πορτοφόλι, χαρτιά, εργαλεία, κινητό (στις δύο πλαϊνές). Στη μεγάλη θήκη χωράει κανονική φωτογραφική μηχανή με μικρό τηλεφακό.
Μπορεί να περαστεί στη ζώνη του παντελονιού, έχει αφαιρούμενο ιμάντα για ώμους και αφαιρούμενο αλουμινένιο γάντζο για ανάρτηση π.χ. σε ρούχα ή σε άλλο σακίδιο.

Φορητός μετεωρολογικός σταθμός.
Διαθέτει ένδειξη ώρας και ημερομηνίας, ξυπνητήρι, εσωτερικής υγρασίας και τάσης καιρού, εσωτερικής θερμοκρασίας, αλλά και εξωτερικής θερμοκρασίας με ασύρματο αισθητήρα.
 

Κυάλια 10Χ50 με ιμάντα και τσαντάκι που περνιέται στη ζώνη του παντελονιού.

Ατομικό πολυεργαλείο τσέπης, ανοξείδωτο, με λάμα, ανοιχτήρι φελλού, ανοιχτήρι κονσέρβας, πηρούνι, κουτάλι.
Συνοδεύεται από θήκη που περνιέται σε ζώνη παντελονιού.

Ατομικό πολυεργαλείο τσέπης, ανοξείδωτο, με πένσα, λάμα, ανοιχτήρι κονσέρβας, ανοιχτήρι μπουκαλιού, ψαλίδι, κατσαβίδι.
Διαθέτει και δακτύλιο για ανάρτηση ή για να χρησιμοποιηθεί ως μπρελόκ για κλειδιά.

Μικροπυξίδα-θερμόμετρο με πλαστικό γάντζο για ανάρτηση και δακτύλιο για πιο ασφαλή ανάρτηση ή για χρήση ως μπρελόκ.

"Οδηγός επιβίωσης της S.A.S" του John Wiseman. Τεχνικές και σημαντικές πληροφορίες για την επιβίωση στη φύση. Ειδική αναφορά και σε αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών.

Φακός 3.500.000 κηρίων, επαναφορτιζόμενος. Με βάση, μετασχηματιστή φόρτισης και καλώδιο σύνδεσης με πρίζα αυτοκινήτου (12V). Για νυκτερινές δραστηριότητες και εξορμήσεις. Εμβέλεια 1500μ, ωφέλιμη 400μ.

Ρολόι χειρός με πυξίδα (και περιστρεφόμενη στεφάνη για προσανατολισμό), βαρόμετρο και ένδειξη τάσης καιρού, υψόμετρο, θερμόμετρο, χρονόμετρο, ξυπνητήρι, ταυτόχρονη αναλογική και ψηφιακή ένδειξη ώρας, αδιάβροχο. Το συγκεκριμένο έχει και οθόνη αφής!
Ακριβούτσικο gadget, αλλά εξαιρετικά χρήσιμο...

Ζεύγος ασυρμάτων χειρός PMR, 8 καναλιών. Με ανίχνευση καναλιών και κλιπ για ζώνη. Δεν απαιτείται άδεια κατοχής/χρήσης. Για το συντονισμό της παρέας...

Πτυσσόμενο φτυάρι, με ενσωματωμένο αποσπώμενο πριόνι. Μετατρέπεται και σε κάθισμα, αν το στηρίξετε καλά στο έδαφος! Έχει και θήκη που μπορεί να στηριχθεί σε ζώνη.
Το συγκεκριμένο είναι το αυθεντικό (πατενταρισμένο) της αυστριακής Glock και το πιο ακριβό. Κυκλοφορούν και αντίγραφα πιο φθηνά, αγνώστου ποιότητας...

Ψηφιακός μετρητής απόστασης σε χάρτη. Περιλαμβάνει και φακό LED, πυξίδα, αριθμομηχανή και θερμόμετρο.
Επιτρέπει τη μέτρηση πραγματικών αποστάσεων, κατευθείαν σε μίλια ή χιλιόμετρα, με απλή κύλιση σε χάρτη οποιασδήποτε κλίμακας. Ιδανικό αν η διαδρομή μας έχει στροφές ή/και πολλά τμήματα διαφορετικής κατεύθυνσης...

 

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

Μεταλλάκτης ισχύος (power inverter) DC-AC μικρού μεγέθους, για μετατροπή 12V (π.χ. από μπαταρία ή πρίζα αυτοκινήτου) σε 220V. Συνεχόμενη ισχύς 165W, μέγιστη στιγμιαία 300W.
Χρήσιμο για χρήση στο αυτοκίνητο συσκευών που κανονικά τροφοδοτούνται από πρίζα δικτύου 220V.

 

Αδιάβροχο κάλυμμα μπροστινού καθίσματος αυτοκινήτου. Καλύπτει πλήρως το κάθισμα και είναι 100% αδιαπέραστο από συνεχόμενο ροή νερού. Για προστασία από νερά και λάσπες.

 

Αντιολισθητικές αλυσίδες ταχείας τοποθέτησης.

 

Πολυεστερικοί ιμάντες για πρόσδεση και ρυμούλκηση. Αντοχή 7tn, μήκος 10μ.