Παραδοσιακά και αγροτουριστικά ξενοδοχεία, ξενώνες, καταλύματα στην Ελλάδα

Σε όλες τις εξορμήσεις μας που δεν είναι μονοήμερες, πρέπει να μείνουμε κάπου το βράδυ. Συχνά, οι διανυκτερεύσεις είναι δύο ή και περισσότερες. Αν είστε από αυτούς που αποφεύγουν να κοιμούνται σε κάποια σκηνή στην ύπαιθρο (όπως κι εμείς), ή δεν έχετε κάποιο συγγενή να σας φιλοξενήσει εκεί που θα πάτε, θα αναγκαστείτε να χρησιμοποιήσετε τις υπηρεσίες κάποιου τουριστικού καταλύματος.

Ευτυχώς, στην Ελλάδα υπάρχουν καταπληκτικά ξενοδοχεία και ξενώνες. Δυστυχώς, υπάρχουν και πάρα πολλά ανάξια λόγου. Ακόμα χειρότερα, πολλά από τα τελευταία προσπαθούν να σας ξεγελάσουν με υποσχέσεις, παραπλανητικές πληροφορίες και διαφημίσεις, ή με απόκρυψη πληροφοριών.

Σε αυτές τις σελίδες μας θα βρείτε σχεδόν 350 παραδοσιακά ή αγροτουριστικά καταλύματα, ξενοδοχεία, ξενώνες σε όλη την Ελλάδα!

Επιτρέψτε μου μόνο μία πολύτιμη συμβουλή: Να είστε πάρα πολύ καχύποπτοι! Η διαμονή σας μπορεί να γίνει υπέροχη και μόνο λόγω ενός καταπληκτικού καταλύματος, ή να καταστραφεί εξαιτίας ενός κακού που θα σας ταλαιπωρήσει. Διαβάστε περισσότερα εδώ σχετικά με το τι να προσέχετε.

Οδηγίες χρήσης του καταλόγου καταλυμάτων

  • Κάθε ιστοσελίδα από τις παρακάτω είναι ένας κατάλογος καταλυμάτων για το αντίστοιχο γεωγραφικό διαμέρισμα ή περιοχή (π.χ. "Στερεά Ελλάδα").

  • Θα βρείτε καταλύματα τύπου ξενοδοχείου ή ξενώνα, που μπορεί κανείς να χαρακτηρίσει ως "παραδοσιακά", τουλάχιστο από άποψη όψης και γενικής αισθητικής. Κάποια από αυτά μπορεί και να εμπίπτουν σε πρόσθετες κατηγορίες, όπως π.χ. "αγροτουριστικά", "εναλλακτικά", κ.λπ. που δεν καταγράφονται εδώ.

  • Τα καταλύματα είναι ομαδοποιημένα κατά νομό (π.χ. "Νομός Ευρυτανίας") και σε κάθε νομό, κατά τοποθεσία ή περιοχή (π.χ. "Καρπενήσι").

  • Για πρόσθετη διευκόλυνσή σας όταν ψάχνετε για διαμονή κοντά σε συγκεκριμένο βουνό ή λίμνη που μπορεί να ανήκει σε περισσότερους από έναν νομούς (π.χ. "Μαίναλο"), αναφέρουμε σε παρένθεση δίπλα σε κάθε τοπωνύμιο και το όρος ή τη λίμνη που τυχόν είναι κοντά ή στο οποίο ανήκει η τοποθεσία π.χ. "Αλωνίσταινα (όρος Μαίναλο)". Έτσι, μπορείτε να αναζητήσετε κάθε εμφάνισή του όρους ή της λίμνης στη συγκεκριμένη σελίδα.
    Προσέξτε διότι κάποια βουνά ανήκουν σε περισσότερους από έναν νομούς, π.χ. το Παγγαίο στους νομούς Σερρών και Καβάλας. Καλό είναι λοιπόν να έχετε πάντα ένα καλό χάρτη μπροστά σας, την ώρα που ψάχνετε για την περιοχή όπου θα διαμείνετε.
    Επίσης, το ότι δεν αναφέρουμε κάποιο βουνό σε παρένθεση, δε σημαίνει ότι η τοποθεσία δεν είναι ορεινή, απλώς ότι δεν είναι πολύ κοντά ή πάνω σε κάποιο κύριο ορεινό συγκρότημα.

  • Δεν παραθέτουμε προς το παρόν για τα καταλύματα άλλες πληροφορίες, πέρα από το σύνδεσμο στις δικές τους ιστοσελίδες.

  • Ακόμα και στα καταλύματα που αναφέρουν κάποια διεύθυνση email για επικοινωνία, καλύτερα να τηλεφωνήσετε, διότι δεν είναι σίγουρο ότι κάποιος θα κοιτάξει σύντομα το μήνυμά σας...

  • Σε καμία περίπτωση η αναφορά ενός καταλύματος στον κατάλογό μας δεν σημαίνει ότι το προτείνουμε ή ότι δεν το προτείνουμε για διαμονή! Είναι δική σας ευθύνη να συγκεντρώσετε πληροφορίες για το κατάλυμα και να αποφασίσετε αν θα διαμείνετε τελικά σε αυτό...

Κατάλογος παραδοσιακών και αγροτουριστικών καταλυμάτων, ξενοδοχείων, ξενώνων κατά περιοχή (αλφαβητικά)

Αν έχετε κάποιες θετικές ή αρνητικές εμπειρίες από τα καταλύματα αυτά, θα χαρούμε πολύ να τις μοιραστείτε μαζί μας και, αν μας το επιτρέπετε, ακόμα και να τις δημοσιεύσουμε εδώ προς πληροφόρηση των υπόλοιπων φίλων και επισκεπτών μας.