Τοποθεσίες του Διαδικτύου που μπορεί να σας ενδιαφέρουν

Παρακάτω θα βρείτε συνδέσμους δικτυακών τόπων σχετικών με προορισμούς και εξορμήσεις εντός Ελλάδας, που πιστεύουμε ότι παρουσιάζουν ενδιαφέρον για εξορμήσεις κυρίως φυσιολατρικού τύπου. Δεν έχουμε συμπεριλάβει τόπους που θεωρήσαμε πολύ "τουριστικούς" ή περιλαμβάνουν κυρίως πληροφορίες καταλυμάτων.

Η σειρά των συνδέσμων προς το παρόν είναι εντελώς τυχαία. Οι νέοι σύνδεσμοι προστίθενται πάντα στην αρχή της λίστας κάθε περιοχής. Οι περιοχές παρατίθενται αλφαβητικά.

Αν δεν βρείτε κάτι στις θεματικές περιοχές που αντιστοιχούν στα γεωγραφικά διαμερίσματα της Ελλάδας, μπορεί να σας βοηθήσουν οι δύο τελευταίες ενότητες συνδέσμων, προς το τέλος της σελίδας, όπου θα βρείτε "συλλογές" οδοιπορικών, πληροφοριών για τις εξορμήσεις σας και τοποθεσίες συλλόγων.


Ήπειρος

Θεσσαλία

 • www.gorgopotamosvillage.gr: Όμορφος δικτυακός τόπος για την περιοχή του Γοργοποτάμου με ενδιαφέροντα ιστορικά στοιχεία, αξιοθέατα και διαδρομές.

Θράκη

Κυκλάδες

 • e-sifnos.com: Σύντομος αλλά περιεκτικός ηλεκτρονικός οδηγός για τη Σίφνο, με αναφορά στους οικισμούς, τις παραλίες, προτεινόμενες διαδρομές, με φωτογραφίες αλλά και προτάσεις για διαμονή, διατροφή και διασκέδαση.

Πελοπόννησος

 • www.mani.org: Πλούσιο υλικό για τη Μάνη και τον Ταΰγετο. Ιστορία, τοποθεσίες, αξιοθέατα (εκκλησίες, σπήλαια, κ.λπ.), προϊόντα, εκδρομές, οργανωμένες περιηγήσεις, φωτογραφίες και γενικά ό,τι μπορεί να ενδιαφέρει τον επισκέπτη της περιοχής. Όμορφος δικτυακός τόπος και πολύ εύχρηστος.

Στερεά Ελλάδα

 • Το χωριό του Γοργοποτάμου: Πληροφορίες φυσιολατρικού, λαογραφικού και ιστορικού ενδιαφέροντος για τον ιστορικό Γοργοπόταμο, καθώς και χρήσιμα τηλέφωνα. Αν βρεθείτε στη Λαμία ή στην Οίτη, κάντε μία παράκαμψη προς τα δω αφού πάρετε τις απαραίτητες πληροφορίες από τις ιστοσελίδες αυτές του Κ. Ζαγγογιάνη.
 • Περιηγήσεις στην Ευρυτανία: Οδηγικές και πεζοπορικές διαδρομές, βουνά και ποτάμια, χιονοδρομικό κέντρο, υπαίθριες δραστηριότητες στην Ευρυτανία.
 • arachova.tripod.com: Πληροφορίες για την Αράχωβα και τον Παρνασσό. Ιστορία, προϊόντα, φωτογραφίες, χάρτες, χιονοδρομικά κέντρα, περίπατοι, κ.λπ.

Συλλογές οδοιπορικών - εκδρομών

 • matia: Πληροφορίες για ταξιδιωτικούς προορισμούς σε όλη την Ελλάδα, οδοιπορικά, φωτογραφίες, χρήσιμα τηλέφωνα, χάρτες.
 • Life in Greece with a Transalp - Ταξιδιωτικά: Συλλογή οδοιπορικών, με φωτογραφίες, από κάποιον μερακλή μοτοσικλετιστή. Ισπανία, Κέρκυρα, Ταΰγετος - Καρδαμύλη, Βαρδούσια - Αθ.Διάκος, Λίμνη Πλαστήρα - Μέτσοβο, Καλαμάτα - Καρδαμύλη - Ταίναρο, Λαγκάδια - Φολόη, Πήλιο, Β. Ελλάδα - Τουρκία, Ζαγόρια - Καστοριά - Πρέσπες, Πελοπόννησος κ.λπ. Εύγε!
 • e-go.gr - Εξορμήσεις: Σύντομα άρθρα από την πύλη "e-go" για διάφορα όμορφα μέρη στην Ελλάδα. Περιέχει αξιοθέατα, φωτογραφίες και συχνά διευθύνσεις και τηλέφωνα για διαμονή και εστίαση.
 • scouts.gr - Διαδρομές βουνού: Πεζοπορικές διαδρομές στα βουνά της Ελλάδας από το scouts.gr.

Βοηθητικές τοποθεσίες

 • Αεροφωτογραφίες από όλη την Ελλάδα
 • Canyoning Hellas: Πληροφορίες για τη �����ιάσχιση φαραγγιών (canyoning). Αναλυτικές πληροφορίες για πολλές διαδρομές canyoning στην Ελλάδα: βαθμός δυσκολίας, immersion, καθετότητας και διαφυγής, αποστάσεις, περίοδοι πρόσβασης, απαιτούμενος εξοπλισμός, σχόλια, χάρτης, φωτογραφίες.
 • Γιάννης Κοφινάς: Ωραία τοποθεσία του φυσιολάτρη Γιάννη Κοφινά με πληροφορίες και υπέροχες φωτογραφίες από τα μέρη που έχει επισκεφτεί. Ο Γιάννης ασχολείται με την πεζοπορία, την ορειβασία, τις καταδύσεις και τη σπηλαιολογία και προσφέρει ένα πλούσιο φωτογραφικό αρχεία. Μόνη μου ένταση η οργάνωση των σελίδων, που θα μπορούσε να είναι λίγο καλύτερη.
 • HellasPath: Μία συλλογική προσπάθεια δημιουργίας ενός "Aρχείου Oρεινών Διαδρομών για GPS". Eνός αρχείου με περιγραφές διαδρομών (tracks) και σημαντικών τοποθεσιών (waypoints) στα ελληνικά βουνά, που έχουν καταγραφεί με φορητό GPS και διατίθενται ελεύθερα σε όλους.
 • www.routes.gr: Hλεκτρονικός αναρριχητικός οδηγός με διαδρομές από τα Ελληνικά βουνά. Μόνο για όσους ασχολούνται σοβαρά με την αναρρίχηση.

Τελευταία ενημέρωση:  15/11/2014.