Υπαίθριες δραστηριότητες στην ελληνική φύση

Συχνά πηγαίνουμε σε κάποιο όμορφο μέρος για να ασχοληθούμε με "ειδικές δραστηριότητες" στη φύση. Τέτοιες δραστηριότητες είναι: trekking, rafting, canyoning, ορειβασία, "jeeping", κ.ά.

Τα τελευταία χρόνια οι δραστηριότητες αυτές γνωρίζουν πολύ μεγάλη ανάπτυξη στην Ελλάδα, τόσο γιατί έχουμε πολύ όμορφα τοπία προς εκμετάλλευση, όσο και γιατί ο Έλληνας (ιδίως της μεγαλούπολης) κουράζεται πλέον πολύ από την εργασία και την καθημερινότητα και θέλει κάπου να "ξεδώσει".

Οι υπαίθριες δραστηριότητες έχουν μεγάλη επιτυχία ακριβώς γιατί ικανοποιούν ταυτόχρονα τις ανάγκες του σύγχρονου ανθρώπου για άμεση επαφή με τη φύση, για φυγή από τα καθημερινά άγχη και προβλήματα και για σωματική αποφόρτιση.

Προβλέπουμε ότι ο τομέας αυτός θα γνωρίσει ακόμα μεγαλύτερη άνθηση τα επόμενα χρόνια, που σημαίνει όμως ότι θα εμφανίζονται συχνά και διάφοροι επιτήδειοι και "αρπακολατζήδες", τους οποίους θα πρέπει να αποφεύγουμε για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο.

Ετοιμάσαμε για εσάς τις ακόλουθες σελίδες:

  • Αστικοί και περιαστικοί χώροι πρασίνου: Πάρκα, δάση και άλση εντός και πλησίον των αστικών κέντρων, για μία σύντομη εξόρμηση χωρίς να ταξιδέψουμε.
  • Γραφεία δραστηριοτήτων: Δεν προτείνουμε κανένα από αυτά, απλώς παραθέτουμε στοιχεία για να κάνετε την προσωπική σας έρευνα και αξιολόγηση.
  • Σύλλογοι - όμιλοι φυσιολατρικοί: Σύλλογοι, όμιλοι και λέσχες "κλασικών" φυσιολατρικών δραστηριοτήτων, δηλαδή κυρίως ορειβασίας, πεζοπορίας, σκι, κ.λπ. Εδώ θα βρείτε μεταξύ άλλων και τους "παραδοσιακούς" ορειβατικούς συλλόγους.
  • Λέσχες-σωματεία "εκτός δρόμου" οδήγησης: Είναι κάποιοι σύλλογοι μάλλον, παρά εταιρείες, που δημιουργήθηκαν από "οπαδούς" της τετρακίνησης και διοργανώνουν ωραίες εκδρομές και εκδηλώσεις για τα ανάλογα οχήματα.