Γραφεία διοργάνωσης υπαίθριων δραστηριοτήτων στη φύση

Ο κατάλογος αυτός περιέχει συνδέσμους των δικτυακών τόπων ορισμένων εταιρειών, οι οποίες διοργανώνουν (επί πληρωμή) ομαδικές και ατομικές δραστηριότητες στη φύση (που χαρακτηρίζονται και ως εναλλακτικός τουρισμός), σε επιλεγμένες τοποθεσίες της Ελλάδας. Τέτοιες δραστηριότητες είναι: trekking, rafting, canyoning, ορειβασία, "jeeping", καταδύσεις, κ.ά.

Ο κατάλογός μας είναι αυτή τη στιγμή ο πιο πλήρης και ενημερωμένος κατάλογος εταιρειών υπαίθριων δραστηριοτήτων που θα βρείτε στο ελληνικό Web! Φροντίζουμε μάλιστα να τον ενημερώνουμε τουλάχιστο μία φορά το μήνα, αφού ελέγξουμε τους συνδέσμους που ήδη περιέχει, αλλά και τους νέους που θα προσθέσουμε. Βάλτε λοιπόν τη σελίδα αυτή στα αγαπημένα σας (favorites) και ελάτε κατευθείαν εδώ κάθε φορά που θέλετε να προγραμματίσετε μία εξόρμηση με υπαίθριες δραστηριότητες.

Πριν σπεύσετε να "κλείσετε" κάποια δραστηριότητα ή πακέτο δραστηριοτήτων με κάποιο από τα παρακάτω γραφεία, ή ακόμα και κάποιο άλλο που δεν αναφέρουμε εδώ, καλό είναι να ρίξετε εδώ μια ματιά στα σημεία προσοχής που πρέπει να έχετε υπόψη.

ΕΤΑΙΡΕΙΑ

ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΔΡΑΣΗΣ

ΑΛΠΙΚΗ ΖΩΝΗ

 
ΑΝΩ ΒΡΟΝΤΟΥΝομός Σερρών
ACTION TRAVEL 

ALPIN CLUB

 

NO LIMITS

 
OLYMPOS TREKΌλυμπος, Κίσσαβος, Πήλιο, Σποράδες
OFF-ROAD ADVENTURES 
RIVERLANDΑνατολική Μακεδονία, Θράκη
ROBINSON 

TREKKING HELLAS

Όλη η Ελλάδα, μέσω των κατά τόπους γραφείων
VIA NATURA 

 

Δημιουργήσαμε αυτόν τον κατάλογο μόνο και μόνο για να διευκολύνουμε όποιον ενδιαφέρεται να ασχοληθεί με κάποια υπαίθρια δραστηριότητα οργανωμένα και με επίβλεψη από επαγγελματίες. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό αν δεν έχετε σχετική πείρα, ή θέλετε να κάνετε κάτι σχετικά επικίνδυνο.

Για όποιες από τις εταιρείες αυτές είχαμε κάποια προσωπική εμπειρία, την παραθέτουμε στο κείμενο που μπορείτε να διαβάσετε κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο που τυχόν υπάρχει δίπλα όνομα της εταιρείας (στήλη "Σχετικές προσωπικές εμπειρίες"). Αν έχετε δικές σας προσωπικές εμπειρίες από τις εταιρείες αυτές, θα χαρούμενα τις μοιραστείτε μαζί μας και, αν θέλετε, και με τους επισκέπτες αυτού του δικτυακού τόπου.

Επίσης, σας εφιστούμε την προσοχή στο γεγονός ότι εταιρείες όπως οι παρακάτω ξεφυτρώνουν η μία μετά την άλλη τα τελευταία χρόνια και γι' αυτό χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή πριν δώσετε σε κάποιους τα ωραία σας ευρώ. Συχνά μάλιστα έχουν συμβεί και ατυχήματα, κάποια από τα οποία τα ακούμε στα δελτία ειδήσεων, αλλά και κάποια που επιμελώς αποσιωπούνται. Γι' αυτό, θεωρούμε απαραίτητο να λάβετε υπόψη μερικά σημεία προσοχής, όπως αυτά που θα διαβάσετε εδώ.

Η σειρά αναφοράς των εταιρειών είναι αλφαβητική.

Τελευταία ενημέρωση:  15/11/2014.