Λέσχες οδήγησης εκτός δρόμου

Κάποιοι ρομαντικοί, μερακλήδες ή απλώς φανατικοί οπαδοί της εκτός ασφάλτου οδήγησης, έχουν δημιουργήσει ομάδες και συλλόγους για να δημιουργούνται οι σχετικές παρέες, να βρίσκονται μεταξύ τους, να δοκιμάζουν τα οχήματά τους και να πηγαίνουν μερικές φορές και λίγο πιο μακριά, σε εκδρομές ή ακόμα και αγώνες που περιέχουν αρκετή εκτός ασφάλτου οδήγηση.

Συχνά, κάποια από τα σωματεία ξεκινούν από ιδιοκτήτες καταστημάτων πώλησης ή ενοικίασης τέτοιων οχημάτων και ειδικού εξοπλισμού γι' αυτά, οι οποίοι είναι και οι ίδιοι εραστές τέτοιων δραστηριοτήτων.

Στις εκδρομές και λοιπές δραστηριότητες που οργανώνουν, συνήθως μπορούν να συμμετέχουν και μη μέλη, είτε εντελώς δωρεάν είτε καταβάλλοντας το σχετικό αντίτιμο (πιθανώς χωρίς την έκπτωση που απολαμβάνουν τα μέλη).

Θεωρούμε απαραίτητη αυτήν την εισαγωγή για να καταλάβετε ότι οι απαιτήσεις σας από τις διοργανώσεις εκδρομών των ομάδων και σωματείων αυτών θα πρέπει να είναι λογικές να λαμβάνετε υπόψη σας ότι είτε η διοργάνωση θα έχει αρκετά στοιχεία ερασιτεχνισμού (με όλα τα καλά και τα κακά που αυτό συνεπάγεται), είτε θα έχει ανατεθεί σε κάποιο συνεργαζόμενο γραφείο ειδικών δραστηριοτήτων

 

Η σειρά αναφοράς είναι αλφαβητική. Τελευταία ενημέρωση:  15/11/2014