Αστικοί και περιαστικοί χώροι πρασίνου

Αναρωτιέστε που να πάτε τα παιδιά σας την Κυριακή για να ανοίξει το μάτι τους με λίγο πράσινο; Ή μήπως πού να πεταχτείτε για λίγο περπάτημα ή χαλαρό τρέξιμο στη φύση; Εννοείται χωρίς να χρειαστεί να ταξιδέψετε...

Η λύση είναι οι χώροι πρασίνου που υπάρχουν σε κάθε πόλη, άλλοτε μέσα σε αυτήν και άλλοτε στα περίχωρά της, οι οποίοι επιτρέπουν ήπιες δραστηριότητες όπως περπάτημα, τρέξιμο, ίσως λίγο ποδόσφαιρο στο χορτάρι, ποδήλατο και, φυσικά, καφέ και φαγητό.

Εδώ θα βρείτε προτάσεις μας για αστικούς και περιαστικούς χώρους πρασίνου, αρχικά στην Αττική και μελλοντικά σε όλη την Ελλάδα.

Αττική

  • ΑΤΤΙΚΟ ΠΡΑΣΙΝΟ: Κατάλογος πάρκων και χώρων πρασίνου στην Αττική. Εμφάνιση χάρτη για κάθε χώρο (από Googlemaps). Επιλογή με βάση το Δήμο ή το όνομα του χώρου (π.χ. "Κτήμα Συγγρού"). Εξαιρετικά χρήσιμο για τους κατοίκους της Αττικής, όταν ψάχνουν πού να πάνε για μία ανάσα πρασίνου ή για να απολαύσουν τη φύση με τα παιδιά τους.
  • Κτήμα Συγγρού: 970 στρέμματα πρασίνου με πολλά δέντρα στην καρδιά των Βορείων Προαστείων (εφάπτεται της Λ. Κηφισίας στο Μαρούσι). Πηγαίνετε εκεί για τη βόλτα σας ή την ποδηλατάδα σας.
  • Πάρκο "Αντώνης Τρίτσης": Εκπληκτική όαση 1000 στρεμμάτων πρασίνου στο Ίλιον, εύκολα προσβάσιμη μέσω Αττικής οδού. Λίμνες, κανάλια, γέφυρες, πάπιες και πολλά πουλιά, δασάκια, καφετέριες και εστιατόρια (ευτυχώς όχι πολλά) και πολλοί χωματόδρομοι για το ποδήλατό σας και μονοπάτια για περπάτημα. Αρκετά μεγάλο για να περάσετε εδώ όλη τη μέρα σας μέχρι εξαντλήσεως και να ξεχάσετε ότι βρίσκεστε στην Αθήνα! Όνειρο για τα παιδιά. αποφύγετέ το μετά από έντονη βροχόπτωση (λάσπες και συγκεντρώσεις νερού). Τρία σημεία για καφέ και φαγητό. Κατάλληλο και για πικνίκ (προσέξτε τα σκουπίδια σας!). Δωρεάν είσοδος.
    - Διαβάστε περισσότερα στο ιστολόγιο...
  • Λίμνη Μπελέτσι (ή Κιθάρα): Κάποιοι την περιγράφουν ως "μικρό παράδεισο". Ίσως είναι υπερβολή, σίγουρα όμως είναι ένα πολύ όμορφο μέρος κοντά στην Αθήνα, για μία ολιγόωρη εξόρμηση. Προτιμήστε την τις εποχές που έχει πολύ νερό, δηλαδή αργά το Φθινόπωρο έως νωρίς το καλοκαίρι. Δείτε περισσότερες πληροφορίες (πού είναι, πώς θα πάτε, φωτογραφίες και βίντεο) από ανθρώπους που την επισκέφθηκαν:

Τελευταία ενημέρωση:  15/11/2014